Rotbehandlig och Rotfyllning

OM OSS

Om nerven inuti en tand har dött efter en infektion eller inflammation kan en rotbehandling behövas göras. En sådan utförs alltid av en erfaren och professionell tandläkare. Läs mer om specialistbehandlingen här på Happident.

Då kan du behöva en rotfyllning

En rotfyllning, som behandlingen också kallas, kan du behöva göra när pulpan i tanden har skadats eller dött. Molande värk, temperaturkänslighet, ömhet och svullnad är några tecken på att din pulpa är skadad. Orsaker kan vara allt från karies till läckande fyllningar och tandgnissling. Ibland får du inga symptom alls på att din tandnerv och pulpa är skadad, utan det upptäcks när du gör en tandundersökning.

Så går en rotbehandling till

Det krävs kunniga och noggranna tandläkare för att utföra rotbehandlingar, detta eftersom arbetet som kräver både precision och tålamod. Dessutom behövs ofta flertalet besök innan rotfyllningen är helt klar. Så här går det till:

Vid första tillfället öppnas tandens rotkanal för att ta bort den döda eller skadade tandpulpan. Kanalen ner till roten fylls sedan igen med bakteriedödande medel och en provisorisk fyllning.
Vid nästa besök fylls tanden med ett material som ersätter död vävnad, på ungefär samma sätt som när en tand lagas.
För att du verkligen ska kunna använda en tand som blivit rotfylld krävs det också att du gör en mer permanent fyllning eller en krona till tanden. Detta monteras på sista besöket.

Behandlingen utförs med vanlig lokalbedövning och är helt smärtfri.

Kompetenta specialisttandläkare utför rotbehandlingen

Har du molande värk eller smärta i en tand? Kontakta oss för att göra en undersökning av dina tänder. Vi ser snabbt om du har skadade eller döda tandpulpor som behöver rotfyllas.

Du är i trygga händer när våra yrkesvana tandläkare/specialisttandläkare, vidareutbildade inom just denna typ av behandling, utför arbetet. Boka tid online för undersökning och eventuell rotbehandling hos oss på Happident redan idag.

KONTAKTA OSS

TELEFON

08-586 360 00

+46728400499

ADRESS

Köpenhamnsgatan 4
164 42 kista, Stockholm

 
ÖPPETTIDER

MÅN-FRE 08:00 – 18:00

LÖR-SÖN (enligt överenskommelse)

AKUT JOUR: MÅN-SÖN 08.00-23.00

(Enligt överenskommelse)